בתי אבות משולבים הם בתי אבות המורכבים ממספר מחלקות שונות, כשבכל מחלקה ניתן מענה לצרכים הספציפיים של קבוצות קשישים אחרות. כך, למשל, במחלקה הסיעודית מטופלים קשישים סיעודיים, במחלקת תשושי הנפש שוהים קשישים תשושי נפש וכן הלאה.
בתי אבות משולבים, מעצם הווייתם, הם בתי אבות גדולים יחסית, שכן הם מכילים כאמור מחלקות רבות והצוות בהם מקצועי עד מאוד. ישנם כמובן הבדלים בין בתי אבות משולבים שונים, ולא בכל בית אבות משולב תמצאו את כל המחלקות.
בעיקרון, בתי אבות משולבים מחולקים למחלקת עצמאיים, מחלקת סיעודיים, מחלקה סיעודית מורכבת ומחלקת תשושי נפש. הפיקוח על בתי אבות משולבים גם הוא משולב: משרד הרווחה מפקח על המחלקות לקשישים עצמאיים, ומשרד הבריאות על המחלקות הסיעודיות ואלה המיועדות לתשושי נפש.
מחלקות תשושי הנפש בבתי האבות המשולבים מיועדות לקשישים תשושי נפש, כלומר כאלה שעקב דמנציה יכולותיהם הקוגניטיביות נפגעו באופן חמור והם אינם מסוגלים עוד לחשוב או להתמצא במרחב ובזמן. במחלקה לתשושי נפש הם זוכים לליווי צמוד כל שעות היממה, לעזרה בביצוע הפעולות היומיומיות ולפעילויות פנאי כמו גם ריפוי בעיסוק המותאם למצבם.
במחלקה הסיעודית תמצאו קשישים סיעודיים, שהם קשישים שאובחנו (על סמך מבחן ADL) כמי שאינם מסוגלים לבצע בכוחות עצמם לפחות 3 מתוך 6 הפעולות הבסיסיות: התלבשות והתפשטות, התניידות, רחצה, אכילה, מעבר משכיבה לעמידה ושליטה על הסוגרים. קשישים אלה כמובן זוכים בבתי האבות המשולבים לסיוע בביצוע הפעולות האלה, ובכלל, ונהנים גם מפעילויות תרבות המותאמות ליכולותיהם.
המחלקה הסיעודית המורכבת מיועדת לקשישים סיעודיים שבנוסף גם זקוקים לטיפולים רפואיים קבועים. במחלקת העצמאיים חיים קשישים המסוגלים לדאוג לכל צרכיהם ולבצע את כל המטלות השוטפות. כמובן שגם הם נהנים מהשגחה רפואית לאורך כל שעות היממה, מעזרה במידת הצורך של צוות אחיות מסור, מריפוי בעיסוק (בתי אבות שונים מציעים סוגים שונים של ריפוי בעיסוק), ממפגשים קבועים עם עובדים סוציאליים ומשלל פעילויות חברתיות ותרבותיות.
בכל המחלקות נהנים הקשישים מארוחות בריאות ומזינות, משירותי ניקיון וכביסה, משמירה ואבטחה ובעיקר משקט נפשי הנובע מהידיעה כי הם בידיים טובות. שקט נפשי זה מוענק גם לבני משפחותיהם של הקשישים שכמובן מוזמנים לבקר את יקיריהם באופן תדיר ותכוף ככל האפשר.
בתי אבות משולבים הם פתרון נהדר לשני בני זוג קשישים, שכל אחד מהם במצב שונה למשל הגבר תשוש נפש והאישה סיעודית. אם כל אחד יעבור לבית אבות ייחודי עבורו הם לא יוכלו לשהות תחת אותה קורת גג, דבר שיגרום להם עוגמת נפש, ולבני משפחתם קשיים ניכרים לבקר את שניהם. לעומת זאת, אם שניהם עוברים לגור באחד מבתי האבות המשולבים הרבים הפזורים בארץ, הם יכולים לבלות זמן איכות זה עם זה, וילדיהם יבקרו את שניהם בצוותא.
יתרון משמעותי נוסף של בתי אבות משולבים הוא השמירה על עיקרון הרצף: למשל, קשיש עצמאי שיש לו דמנציה קלה ושוהה בבית אבות רגיל, ייאלץ לעבור לבית אבות אחר המיועד לתשושי נפש אחרי שיהפוך לכזה ברבות השנים, מעבר לא קל שאפילו עלול להיות טראומתי עבור הקשיש. לעומת זאת, בבית אבות משולב הוא בסך הכל יעבור מחלקה אבל עדיין ישהה באותו מקום, דבר שיקל עליו את ההתמודדות עם המצב החדש.